20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області 6 років в'язниці дали посадовцю агрофірми, що влаштував розпродаж зерна

У Житомирській області 6 років в'язниці дали посадовцю агрофірми, що влаштував розпродаж зерна

  • 7 вересня, 2021 9:58
На Житомирщині до шести років колонії засуджено посадовця філії публічного товариства, який незаконно розпродав понад 170 тонн зерна. Про це "Журналу Житомира" повідомила Житомирська обласна прокуратура.
 

"Судовим слідством установлено, що злочин скоїв начальник дільниці сільськогосподарського виробництва філії одного з публічних акціонерних товариств, який виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Зокрема, будучи матеріально відповідальною особою за зберігання на складах зерна кукурудзи, пшениці, сої та її зерновідходів, він дав вказівку своїм підлеглим навантажити великовагові автомобілі зерном та відправити покупцю, з яким попередньо домовився через інтернет", – йдеться у повідомленні.


Зазначається, що протягом листопада-грудня 2017 року обвинувачений незаконно розпродав більше 177 тонн зерна різних сільськогосподарських культур на загальну суму понад 815 тис. грн.

Вироком Коростишівського районного суду особу визнано винним у скоєнні злочину та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на 3 роки.

Також за позовом прокурора з обвинуваченого стягнуто збитки на загальну суму 815,5 тис. грн.
 
Поділитись

Новини по темі: