27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Жахлива ДТП на Житомирщині: пасажири розповіли, як рятувалися з палаючого автобуса. ВІДЕО

Жахлива ДТП на Житомирщині: пасажири розповіли, як рятувалися з палаючого автобуса. ВІДЕО

  • 6 вересня, 2021 11:35
У Житомирській області 4 вересня водій автобуса Neoplan, котрий їхав з Польщі до Маріуполя здійснив зіткнення з автовозом, який рухався попереду нього. Внаслідок ДТП загинула одна людина – це другий водій автобуса, котрий в момент аварії відпочивав. Після зіткнення автобус загорівся

Пасажири автобуса в коментарі "Суспільному" розповіли, як рятувалися з пожежі.

Андрій Лимар з дружиною Інною їхав автобусом з Польщі додому на Миколаївщину. За словами чоловіка, на момент аварії вони спали. Після зіткнення Андрій та кілька інших пасажирів допомагали решті людей вийти з автобуса, котрий вже горів.
 

"Я коли впав, то відчув, що автобус виляє, – каже Андрій. – А тоді вже зрозумів, що вдарився головою і розбив губу. Стало ясно, що ми потрапили в аварію. Я кинувся до дружини. Двері були заблоковані, тому ми взялися розбивати скло. Намагалися розбити його ногами, але воно не піддавалося. В темряві та в диму ми все ж знайшли той молоток, що був прикріплений на вікні, і розбили одне з вікон, через яке всі виходили. І коли остання людина вискочила, вогонь вже розійшовся".

 

Дружина Андрія Інна, яка зараз перебуває у лікарні, розповідає, що всі речі пасажирів, котрі їхали цим автобусом, згоріли.
 

"Мене притисло сидінням до підлоги, але треба було якось виповзати. В нас чотири валізи були – все згоріло. Працювали, щоб хоч щось додому привезти, але ось як воно вийшло. Втратили все. Та добре, що хоч паспорт є. А всі інші документи були у валізах", – каже Інна.


Дмитро Тройлян їхав з Польщі додому у Хмельницьку область. В аварії він постраждав найбільше. Ситуація ускладнювалася ще й тим, що чоловік хворіє на гемофілію.
 

"Перелом ноги, травма голови, порізи, руку шили, – говорить Дмитро. – Я задрімав на третьому за рахунком сидінні від водіїв. Прокинувся – автобус горить. Від автобуса відповзав на колінах з поламаною ногою. А потім автобус вибухнув".

 

Фото: Суспільне

Загалом після аварії до лікарні у селище Пулини ушпиталили шістьох людей.
 

"Зараз їх стан стабільний, – розповів директор лікарні Павло Гуменюк. – Двоє потерпілих відмовилися від лікування і поїхали за місцем проживання. Решта – лишаються лікуватися в нас у стані середньої важкості. У них переломи, садна, струси".


Ще трьох пасажирів автобуса госпіталізували до Житомирської міської лікарні №2.
 

"Доставили жінку і двох чоловіків, – каже лікар Сергій Шуліка. – Двох постраждалих із забоями відпустили на амбулаторне лікування. Чоловік з переломами кінцівок госпіталізований до травматології для подальшого лікування. На ранок його стан був ближче до задовільного".


Поліція продовжує з'ясовувати всі обставини ДТП.
 
Поділитись

Новини по темі: