28 березня, 2024
Ми в соцмережах

В шкільних їдальнях Житомира в новому навчальному році меню поки що старе

  • 3 вересня, 2021 10:56
У новому навчальному році в школах Житомира не відбулися зміни у харчуванні школярів. Харчувати дітей за новими технологіями розпочнуть з 1 січня, хоча планували, що реформа шкільного харчування стартує з 1 вересня.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на керівника Департаменту освіти Житомирської міської ради Валентина Арендарчука.
 

"До 1 січня є перехідний період, – каже Валентин Арендарчук. – Всі заклади в Україні готуються, щоб до 1 січня підготувати меню, розробки страв, технологічні карти. В бюджеті з нового року вже буде закладено кошти на закупівлю продуктів для харчування за новими технологіями".


Курячі гомілки, картопляне пюре, салат із капусти і рисовий суп із овочами, – таке меню на обід у 28 школі Житомира.
 

"Діти вермішель люблять, а каші – ні, – каже кухарка шкільної їдальні Ірина Станевич. – З м'ясних страв учні люблять котлети. Вони дуже смачні. Навіть бабусі приходять і запитують, як приготувати шкільну котлету, тому що діти хочуть саме таку, як у школі".


А у 6 школі в меню суп з макаронами, картопляне пюре, котлета, консервована кукурудза і ягідний компот. Заступниця директора Валентина Хиля каже, що змін до меню цього року поки немає. За її словами, пільгове харчування дещо відрізняється від обідів за батьківські кошти.
 

"Ті обіди, які організовуються за кошти батьків, відрізняються, тому що вартість їх дещо більша, – каже Валентина Хиля. – Якщо пільгові – 21 гривня 70 копійок, то за батьківські гроші – 35 гривень. В меню для пільговиків є і перша страва, і друга, а обіди за кошти батьків першої страви не мають, але діти можуть замовити те, що вони хочуть".


Цього року з міського бюджету на харчування в житомирських школах виділили понад 71 мільйон гривень.
 
Поділитись

Новини по темі: