25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирводоканал повідомив про аварію на колекторі: каналізаційні стоки знову потекли в Тетерів

Житомирводоканал повідомив про аварію на колекторі: каналізаційні стоки знову потекли в Тетерів

  • 1 вересня, 2021 12:52
30 серпня на каналізаційному колекторі діаметром 1000 мм, який транспортує стоки до ГКНС, стався порив. Про це 1 вересня повідомило КП "Житомирводоканал".

Наразі працівники водоканалу продовжують ліквідовувати наслідки аварії. Тривають підготовчі роботи для заміни 17 метрів аварійної ділянки колектору. 

На підприємстві кажуть, що термін експлуатації колектора, на якому стався порив, минув ще 20 років тому. 


 

"КП "Житомирводоканал" неодноразово звертало увагу громадськості на аварійний стан колектора, по якому понад 40 років рухається основний обсяг стічних вод від ГКНС до очисних споруд каналізації. Ми наголошували на тому, що для екологічного благополуччя міста необхідно якомога швидше замінити аварійний каналізаційний трубопровід. Наше підприємство залучилося підтримкою Світового банку, який планує виділити на реконструкцію каналізаційного колектору 3,5 млн євро. Зараз ми знаходимося на етапі проведення проєктних робіт", – інформує комунальне підприємство.


Як повідомляв "Журнал Житомира", 31 серпня Державна екологічна інспекція Поліського округу заявила, що КП "Житомирводоканал" знову здійснює скид неочищених стоків у річку Тетерів.
Поділитись

Новини по темі: