24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • У ДТП на Житомирщині загинув рекордсмен України: він пішки пройшов від Києва до Лісабона

У ДТП на Житомирщині загинув рекордсмен України: він пішки пройшов від Києва до Лісабона

  • 25 серпня, 2021 9:55
У Житомирській області в дорожньо-транспортній пригоді загинув чоловік з маленькою донькою. Згодом стало відомо, що загиблий – рекордсмен України Валентин Черненко.

Він пройшов пішки через всю Європу – понад 5 тисяч кілометрів від Києва в Україні до Лісабона в Португалії. Цей рекорд Черненко встановив у 2019 році, інформує 24 канал.
 

Смертельна ДТП на Житомирщині: подробиці


Житомирська поліція повідомила, що аварія сталася вночі 22 серпня на позначці 100 кілометрів траси Київ — Ковель — Яготин, біля села Різня.

У ДТП потрапили автомобілі Daewoo Lanos та Audi. Спершу було відомо, що керували автівками кияни 37 та 38 років. У тій аварії загинули водій Lanos та його 10-річна донька.



Згодом у соцмережах з'явилася інформація, що загиблий – Валентин Черненко. Про це написали журналістка Наталія Нагорна та керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.
 

Коротко про Валентина Черненка та його рекорд


Валентин Черненко був професійним хокеїстом, а після завершення кар'єри став професійним мандрівником.

У 2019 він за 161 день наодинці й пішки перейшов із Києва до Лісабона – 5477 кілометрів через всю Європу. У такий спосіб він поставив рекорд – найдовший піший похід, здійснений українцем.

Поділитись

Новини по темі: