18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Міністр охорони здоров’я нагородив у Житомирі медиків та закликав містян вакцинуватись

Міністр охорони здоров’я нагородив у Житомирі медиків та закликав містян вакцинуватись

  • 20 серпня, 2021 17:47
20 серпня у Житомирі в Домі української культури відзначили кращих медиків області. До урочистостей долучився Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Про це повідомила Житомирська обласна рада.

"Медичні працівники області були відзначені Почесними Грамотами Міністерства охорони здоров’я. Крім того, Грамотою обласної ради та цінним подарунком (годинником) було відзначено директора обласного благодійного фонду "Хлібний дім" Аркадія Маргуліса", – інформує облрада.





В рамках робочої поїздки на Житомирщину Віктор Ляшко планує відвідати як мінімум два заклади охорони здоров’я.
 

"Один з них це фтизіопульмонологічний центр. Це показовий приклад успішності реформи, яка розпочалась в 2018 році по оптимізації надання протитуберкульозної медичної допомоги. І саме в Житомирський фтизіопульмонологічний центр можна приїжджати і дивитись, навіщо все це було започатковано і які результати. Коли ми розпочинали реформу, лікування мультирезистентного туберкульозу (це туберкульоз який не лікується однією групою антибіотиків, а потребує великої кількості) було на рівні 30-35 % виліковності, тобто зі 100 людей виліковували тільки 35. Сьогодні показник досягає 85-90 %. Це просто успіх, який потрібно транслювати на всю територію країни", – зазначив Міністр охорони здоров’я.




Також Віктор Ляшко закликав громадян не чекати нового локдауну, а йти вакцинуватись вже зараз. 
 

"Сьогодні в країні є на залишках 7,5 млн доз вакцин. До кінця серпня привеземо ще 2,5 млн. У вересні ще як мінімум 6,5 млн доз вакцини прийде. Тому в мене прохання до всіх – зробіть навантаження на систему охорони здоров’я зараз, коли ви будете приходити і вакцинуватись, ніж будемо чекати і коли буде спалах, будемо змушені відкривати і відкривати нові ліжка, нові лікарні і перепрофільовувати їх під надання виключно допомоги хворим на коронавірус. Тому хотілось би не чекати, а зробити все можливе, щоб цього не допустити", – сказав він.

 

Фото: обласна рада
Поділитись

Новини по темі: