26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Незаконна вирубка лісу: на Житомирщині судитимуть 13 членів злочинної групи

Незаконна вирубка лісу: на Житомирщині судитимуть 13 членів злочинної групи

  • 19 серпня, 2021 12:12
У Житомирській області судитимуть 13 учасників організованої групи, які здійснювали незаконну рубку державних лісових ресурсів, у тому числі й на території природно-заповідного фонду. Про це інформує пресслужба ДБР.
 

"Встановлено, що керівник Олевського лісгоспу, до якого входить лісництво, створив та очолив організовану групу для незаконних рубок. До її складу у різний період входили 13 осіб з-поміж посадовців державної лісової охорони лісового господарства, посадовців спеціалізованого лісозахисного підприємства та приватні підприємці", – йдеться у повідомленні.


Зазначається, що члени групи вносили до офіційних документів занижені дані щодо кількості та якості дерев, які відводились під санітарну рубку. Необліковані дерева зрубували та крали.

Тільки протягом серпня – вересня 2019 року внаслідок незаконних порубок групою заподіяно шкоду державі на суму понад 3,2 мільйона гривень.
 

"Особи обвинувачуються у незаконній порубці лісу, підробленні документів, перевищенні влади та службовому підробленні (статті 246, 358, 365, 366 КК України за різними видами співучасті)", – повідомляє Державне бюро розслідувань.


У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Поділитись

Новини по темі: