26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Сухомлин про новий опалювальний сезон: Не підняти тариф людям – основна задача

Сухомлин про новий опалювальний сезон: Не підняти тариф людям – основна задача

  • 18 серпня, 2021 14:59
Менше ніж за два місяці в Житомирі має стартувати опалювальний сезон. Наразі на державному та місцевому рівнях розробляється механізм щодо непідвищення тарифів. 

Про це 18 серпня говорив Сергій Сухомлин під час засідання виконкому. 

Міський голова наголошує: опалювальний сезон має пройти без збільшення тарифу. Механізм треба розробити такий, щоб люди не отримали підвищення, а підприємствам різницю в тарифах компенсували. З цього питання на минулому тижні відбулась нарада з Офісом Президента України, Прем‘єр-міністром, Міністром розвитку громад і територій, а вчора - селектор з очільниками громад.
 

«Не підняти тариф людям - основна задача. Газ постійно дорожчає, і різницю в тарифі потрібно закривати. Серед складових тарифу на тепло газ складає 60%», - говорить міський голова.


З одного боку Уряд і Нафтогаз вже встановив пільговий тариф для населення - 7400 грн за тисячу кубометрів. До прикладу, у Житомирі це зростання найменше в Україні - 6,5%. Але об’єкти соціальної сфери поки поза увагою. Для закладів освіти, медицини, культури та інших споживачів газ може бути у два рази дорожчим, а це серйозне навантаження на місцевий бюджет.
 

«Якщо минулого року ціна на газ у нас була 6900 грн за тисячу кубометрів для наших шкіл, садочків та лікарень, то на даний час ціна комерційна - близько 22 000 грн», - каже міський голова.


Консультації та зустрічі з питань опрацювання механізму непідняття тарифу проходитимуть до кінця серпня.
Поділитись

Новини по темі: