20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Подружня пара з Житомирської області продавала через інтернет неіснуючих цуценят

Подружня пара з Житомирської області продавала через інтернет неіснуючих цуценят

  • 12 серпня, 2021 17:49
В одному із сіл Житомирської області кіберполіцейські викрили подружню пару, які упродовж двох років створювали фейкові оголошення про продаж цуценят та заробляли на довірливих покупцях. Про це "Журналу Житомира" повідомила поліція Житомирщини.
 

"Подружня пара, віком 29-ти та 35-ти років, створювали фіктивні оголошення на спеціалізованих інтернет-майданчиках про продаж цуценят елітної породи. Насправді ж таких не мали у наявності. Щойно клієнти надсилали кошти в якості повної або попередньої оплати, чоловік та дружина блокували покупців і більше не виходили на зв'язок", – інформують правоохоронці.


Наразі відомо, що шахраї використовували реквізити карток п'яти банківських установ та мали безліч одноразових мобільних номерів. Попередня сума завданих потерпілим збитків становить близько 60 тисяч гривень. 
 

"11 серпня правоохоронці провели два санкціонованих обшуки, за місцем проживання й в автомобілі фігурантів, і вилучили речові докази, що вказують на причетність до шахрайських махінацій", – додали в поліції.




Фото: ГУНП


Розслідування проводиться у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу фігурантам справи та оголошення їм про підозру. Також поліцейські встановлюють інших потерпілих та суму завданих їм збитків.
Поділитись

Новини по темі: