26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області п'яний водій спробував відкупитися від полісменів й залишив їм «на каву» 500 грн

У Житомирській області п'яний водій спробував відкупитися від полісменів й залишив їм «на каву» 500 грн

  • 9 серпня, 2021 15:03
У Житомирському районі нетверезий керманич намагався відкупитись від поліцейських й залишив їм "на каву" 500 гривень. Поліцейські зафіксували факт спроби дачі хабара і розпочали кримінальне провадження.

Про це 9 серпня повідомила поліція Житомирської області.
 

"Інспектори сектору реагування відділу поліції №1 Житомирського райуправління, які проводили превентивні заходи з безпеки дорожнього руху, в с. Новій Василівці Березівської громади помітили водія автомобіля ГАЗ 2705, не пристебнутого паском безпеки. Відтак правоохоронці зупинили машину. Під час спілкування з керманичем, 42-річним жителем Звягельщини, за зовнішніми ознаками запідозрили нетверезий стан чоловіка. Тож запропонували йому на місці пройти обстеження за допомогою технічного приладу, у результаті стан алкогольного сп’яніння у водія підтвердився", – інформують правоохоронці.




Зазначається, що під час оформлення відповідних адміністративних матеріалів чоловік запропонував поліцейським відкупне за непритягнення його до адміністративної відповідальності і залишив у службовій автівці 500 гривень "на каву".

Фото: поліція


"Факт пропозиції хабара був належним чином задокументований викликаною на місце події слідчо-оперативною групою. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.369 ( Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України", – додали поліцейські.

За чинним законодавством подібні протиправні дії можуть обернутися для чоловіка покаранням – від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі строком до 4 років.
Поділитись

Новини по темі: