20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі судитимуть злочинну групу, що вкрала з банківський рахунків 14 млн грн

У Житомирі судитимуть злочинну групу, що вкрала з банківський рахунків 14 млн грн

  • 5 серпня, 2021 8:57
У Житомирі судитимуть організовану злочинну групу, яка протягом декількох років вкрала з банку понад 14 млн грн. Про це "Журналу Житомира" повідомила Житомирська обласна прокуратура.

Зазначається, що злочинне угрупування займалося систематичним таємним викраденням грошових коштів, розміщених на внутрішньобанківських мультивалютних рахунках банківської філії.
 

"Досудовим слідством установлено, що протягом 2011-2016 років зловмисники, шляхом несанкціонованого доступу до автоматизованої банківської системи викрали понад 14 млн грн, завдавши банківській установі збитків на зазначену суму. Розробив злочинну фінансову схему та створив організовану групу, залучивши ще трьох знайомих місцевих жителів, головний бухгалтер цієї філії. Кожний з учасників мав своє "завдання": відкриття банківських рахунків (на них організатор перераховував викрадені кошти), візування заяв на видачу коштів, подання до каси банківських квитанцій на отримання готівки, отримання коштів та їх легалізація", – інформує прокуратура.


На дві квартири та будинок фігурантів справи, а також на майнові права приватних товариств, що їм належать, накладено арешт.

"Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом таємного викрадення чужого майна в особливо великому розмірі, підробки засобів доступу до банківських рахунків та легалізації викрадених грошових коштів, вчинених організованою групою (ч.ч. 4, 5 ст. 185, ч. 2 ст. 200, ч.ч. 2,3 ст. 209 КК України)", – додали у відомстві.

Справу розглядатиме Богунський районний суд міста Житомира.
Поділитись

Новини по темі: