28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Реконструкцію ринку «Привокзальний»: пів сотні підприємців можуть залишитися без власного бізнесу

Реконструкцію ринку «Привокзальний»: пів сотні підприємців можуть залишитися без власного бізнесу

  • 30 липня, 2021 16:59
У Житомирі близько 50 підприємців можуть залишитися без власного бізнесу через реконструкцію "Привокзального" ринку. 

Як пише "Перший Житомирський", мова йде про те, що ТОВ "Захар", яке є власником ринку, викупили особи близькі до депутата міської ради Годердзі Кварацхеліа. Принаймні у цьому переконують підприємці, які залишилися без власних торгових точок на ринку. Адже новий власник вирішив на його місці збудувати сучасний торговий центр. А людей за кілька місяців до того повідомив про виселення.

Підприємці вже вкотре оббивають пороги Житомирської міської ради та пишуть звернення до чиновників. Але поки безрезультатно.
 

"Ми написали колективні звернення до голови міської ради, голів бюджетної та земельної комісії. Це була домовленість між двома суб’єктами господарювання. Ми розуміємо, що Георгію конкуренти не потрібні, а приміщення ринку він купив за свої гроші. Але що робити людям, які там працювали протягом 20 років. Зараз питання не до Георгія, а до міської влади. Чим міська влада може допомогти підприємцям, яких близько 50. Ці люди роками працювали та завойовували авторитет перед мешканцями. Які до речі теж підтримують нас", – розповів місцевий підприємець та представник руху SaveФОП у Житомирі Андрій Попов.




За словами заступниці міського голови, чиновники вже розбиралися з цим питанням, втім розв’язувати проблему не так просто.
 

"Є приватне майно, яке перебуває в оренді ТОВ "Захар". На сьогодні йде процес реконструкції. Наразі ми не можемо втрутитися в цей процес. Підприємці зверталися, щоб облаштувати альтернативний ринок в цьому районі. Але наразі такої можливості немає", – пояснила Світлана Ольшанська.




Дійсно, підприємці запропонували депутатам виділити неподалік ринку "Привокзального" нову земельну ділянку під соціальний ринок, а вони натомість готові облаштувати усі необхідні умови та збудувати торгові точки. 
 

"Недалеко від ринку є сквер чи зелена зона. Якщо дивитися на ринок, то вона знаходиться з правого боку. Це земельна ділянка за адресою площа Привокзальна, 6. Але коли з’явиться торговий центр, його власник, ймовірно захоче зробити на місці цього скверу – автостоянку. А що ж тоді нам робити? Якщо міська рада виділить нам цю земельну ділянку, ми готові самостійно облаштувати торгові точки відповідно до усіх вимог та норм", – пояснює підприємець Олександр Житинський. 


В результаті підприємці таки домовилися з чиновниками про наступне: представники міської ради пообіцяли спробувати відтермінувати процес виселення підприємців та одночасно почати розв’язувати питання щодо надання земельної ділянки під соціальний ринок.
Поділитись

Новини по темі: