18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

20 км і 14 об'єктів: на Житомирщині розробили туристичний веломаршрут

  • 28 липня, 2021 11:54
У Радомишльській громаді на Житомирщині розробили 20-кілометровий туристичний маршрут «Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді», до якого увійшло 14 локацій.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Радомишльську міську раду. 
 

«Маршрут «Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді» поєднує дві європейські ініціативи, які охоплюють територію Радомишльської громади: «Via Regia» – культурний шлях Ради Європи та EuroVelo – європейська мережа велосипедних трас. Головна мета маршруту – це популяризація нашого місцевого туристичного продукту, здорового способу життя, активного відпочинку та спортивного туризму», – зазначила Олена Яцьківська, начальниця відділу економічного розвитку, транспорту, міжнародного співробітництва, проєктно-інвестиційної та інформаційної діяльності Радомишльської міської ради.


За її словами, туристичний маршрут протяжністю майже 20 км можна проїхати на велосипеді або пройти. У межах Радомишльської громади «Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді» містить 14 туристичних об’єктів.
 

«Це буде кільцевий туристичний маршрут, тобто він починатиметься з центру Радомишля, де в нас є оглядова вежа, Соборний майдан, краєзнавчий музей. Із центру міста туристи будуть рухатися в напрямку пивзаводу, проїжджатимуть історико-культурний простір «Повстанський хутір», мистецький маєток у селі Ставки, замок «Радомисль», чоловічу гімназію, консисторію, будинок народного майстра, який робить власноруч музичні інструменти», – додала Яцьківська.


Туристичний маршрут промаркують, розроблять його логотип, встановлять інформаційні таблички біля кожного об’єкта українською та англійською мовою і зі шрифтом Брайля.

Проєкт «Velo Regia: королівським шляхом на велосипеді» фінансують Український культурний фонд та Радомишльська міська рада.

Нагадаємо, 30 липня у Житомирі пройде вечірня велоекскурсія містом.
Поділитись

Новини по темі: