20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Житомирська облрада проситиме Уряд відкликати законопроєкт про монетизацію пільг на проїзд

Житомирська облрада проситиме Уряд відкликати законопроєкт про монетизацію пільг на проїзд

  • 27 липня, 2021 13:11
Депутати Житомирської обласної ради звернуться до Кабінету Міністрів України з приводу монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті. Про це йдеться в документі, що оприлюднений на сайті облради.

На думку авторів звернення, необхідно відкликали законопроєкт уряду від 19 червня 2021 року, який стосується пільг. 

Зазначається, що законопроєкт суперечить Конституції та може викликати соціальну напругу серед населення.
 

"Вказаним законопроєктом передбачено пільги з оплати проїзду окремим категоріям громадян, які надаватимуться на підставі рішень органів місцевого самоврядування та виплачуватимуться у визначених ними порядку і розмірах у формі грошової компенсації. Згідно з чинним законодавством, за пільговими категоріями закріплено право на безоплатний проїзд, у зв’язку з чим положення законопроєкту суперечать нормам Конституції України. 

Крім того, внаслідок фінансової незабезпеченості з 2016 року гарантованих державою соціальних пільг на послуги зв’язку та пільгове перевезення, а також недостатності коштів у місцевих бюджетах, зростає   соціальна напруга  серед підприємств-надавачів послуг та пільговиків. Прийняття зазначеного законопроєкту може призвести до соціальної напруги серед  пільгової категорії населення", – йдеться в документі.


Звернення планують прийняти на п’ятій сесії Житомирської обласної ради, що відбудеться 29 липня.
Поділитись

Новини по темі: