24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Піраміда «B2B Jewelry»: СБУ провела обшуки і закрила в Житомирській області скандальні магазини

Піраміда «B2B Jewelry»: СБУ провела обшуки і закрила в Житомирській області скандальні магазини

  • 27 липня, 2021 8:58
Служба безпеки України викрила організаторів фінансової піраміди B2B Jewelry на нових фактах шахрайства. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Співробітники СБУ задокументували нові факти протиправної діяльності, провели нову серію обшуків, зокрема і в Житомирській області, а також припинили роботу частини магазинів мережі.
 

"Минулого тижня СБУ провела 26 обшуків за місцем проживання керівництва фінансової піраміди та в магазинах "B2B Jewelry". Вони відбулися на території Києва, Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Одеської, Харківської та Черкаської областей", – інформує Служба безпеки України.


У ході проведення обшуків правоохоронці вилучили: документи, які мають доказове значення; ювелірні вироби; печатки юридичних осіб, які використовували під час вчинення злочинів; мобільні телефони та комп’ютерну техніку, що містять необхідну слідству інформацію; майно, у тому числі транспортні засоби, здобуті злочинним шляхом.
 

Чотирьом кураторам фінансової піраміди повідомили про підозру.
 

"4-м фігурантам провадження оголошено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією); ч. 2 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами); ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом)", – додала спецслужба.


За інформацією Офісу генпрокурора, на майно підозрюваних, в тому числі і на острів, розташований в Київській області, придбаний за кошти отримані у результаті шахрайства, накладено арешт.

Раніше "Журнал Житомира" публікував детальний матеріал про те, що таке B2B Jewelry, як організована мережа і чому її методи роботи – сумнівні.
Поділитись

Новини по темі: