18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Аварія на заводі «РівнеАзот»: синоптики попередили про можливі кислотні дощі

Аварія на заводі «РівнеАзот»: синоптики попередили про можливі кислотні дощі

  • 21 липня, 2021 13:46
Після аварії на заводі "Рівнеазот" 20 липня у повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту. Синоптики попередили про можливість кислотних дощів.

Про це повідомляє Журнал Житомира» з посиланням на Укргідрометцентр.

За даними фахівців, станом на ранок 21 липня жодної загрози населенню та навколишньому середовищу немає.

"Очевидно, що азотиста хмара в атмосферу все ж потрапила, і поступово розсіювалась і осідала локально, не поширюючись на велику відстань від місця викиду, завдяки погодним умовам на Рівненщині протягом минулої доби", - зазначили метеорологи.


Проте, за їхніми даними, деяка кількість окису азоту розчинялась в атмосферній воді, знижуючи кислотність опадів на північному заході країни.

"Тому, в деяких районах Рівненщини випадали підкислені дощі, і хоча вже загрози немає, варто сьогодні під дощами не "купатись", а все ж убезпечити себе від можливих кислотних дощів парасолькою", - йдеться в повідомленні.

Під Рівним сталася аварія на хімзаводі

Під містом Рівне на заводі "Рівнеазот" сталася аварія. В результаті над заводом утворилася величезна помаранчева хмара, яка розносить вітер.

"На ЗАТ" Рівнеазот" сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти. Постраждалих немає. Ситуація локалізована силами працівників підприємства", - написав голова ОДА Віталій Коваль.

При тому Коваль зазначив, що єкологічна інспекція вже займається оцінкою загрози.

Завод групи Фірташа

ПрАТ "Рівнеазот" - одне з найбільших хімічних підприємств Західної України. Компанія виробляє мінеральні азотні добрива, технічний кисень, рідку вуглекислоту та сухий лід. "Рівнеазот" із 2011 року входить до групи підприємств азотного бізнесу Ostchem міжнародної групи компаній Group DF. Холдинг Ostchem об'єднує азотні підприємства "Рівнеазот", "Сєверодонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", роздрібного оператора Ostсhem Retail і мережу складів "УкрАгро НПК".

Поділитись

Новини по темі: