20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • «Ми вже з вікна купуємо часник»: депутати міськради незадоволені роботою муніципальної інспекції

«Ми вже з вікна купуємо часник»: депутати міськради незадоволені роботою муніципальної інспекції

  • 16 липня, 2021 12:58
16 липня у Житомирі депутати міськради зібралися на позачергову сесію. На початку засідання депутатка Олена Розенблат (ВО «Батьківщина») підняла питання роботи муніципальної інспекції. За її словами, необхідно визнати роботу муніципальної інспекції незадовільною.

Її підтримали інші депутати та міський голова, йдеться в матеріалі Житомир інфо.
 

«Чим займається муніципальна інспекція? Чим займається її керівництво? Цій структурі планом на 2020-2021 рік передбачено близько 4 мільйонів гривень лише на заробітну плату, всі працівники отримують надбавки за високі досягнення, складність і напруженість роботи, премії, матеріальні допомоги. Лише ми, мешканці, не бачимо результату від тієї напруженої роботи. Я вимагаю звіт від керівництва (муніципальної інспекції) і прошу внести в порядок денний питання про визнання роботи муніципальної інспекції незадовільною. Ця інспекція створювалася, зокрема, для боротьби з несанкціонованою торгівлею, але мені здається, що вона не тільки не бореться з цим, вона це очолила. Якщо ми йдемо вулицею Небесної сотні, то там ще пройти не можна, суцільний базар, при цьому Житній ринок майже пустий. Люди роблять те, що їм дозволяють, муніципальна інспекція своєю бездіяльністю дозволяє їм це робити», - сказала Олена Розенблат.


Мер Сергій Сухомлин у відповідь сказав, що він погоджується з більшістю того, що сказала депутатка, але муніципальній інспекції треба дати час для підготовки звіту.

Депутат Юрій Мойсеєв (фракція «Пропозиція»), який очолює бюджетну комісію, зауважив, що треба не просто визнати роботу негативною, а приймати рішення щодо покращення ситуації.
 

«Давайте заслухаємо заступника, який курує це питання (Олександр Шевчук – ред.), давайте заслухаємо керівника інспекції. І давайте приймати якесь рішення, яке дасть можливість змінити ситуацію», - сказав Мойсеєв.


Олену Розенблат підтримала й депутатка від «Європейської Солідарності» Людмила Зубко, а голова фракції ОПЗЖ Наталія Леонченко зауважила, що проблема з’явилася «не вчора».
 

«Всі повноваження муніципальної інспекції прописані у положенні, і якщо вони не виконуються, а вони не виконуються, ми це бачимо – забруднені вулиці, йде стихійна торгівля, знайомі, які живуть в центрі міста, кажуть – ми вже з вікна купуємо часник», - сказала Наталія Леонченко і теж заявила про підтримку пропозиції Олени Розенблат.


Голова фракції «Сила і Честь» Любов Цимбалюк нагадала, що з приводу стихійної торгівлі було вже не одне рішення і багато звернень.
 

«Не може в місті відбуватися те, що відбувається. Є багато рішень про соціальні ринки, давайте наведемо порядок. А щодо звіту муніципальної інспекції, то її роботи не видно, коли інспекція з благоустрою працювала в цьому напрямку, то було більше результатів. І треба розглянути на комісіях питання щодо доцільності існування цієї структури (муніципальної інспекції) і щодо кадрових питань», - запропонувала Любов Цимбалюк.


Мер поставив на голосування пропозицію заслухати звіт муніципальної інспекції за пропозицією Олени Розенблат: «за» проголосували 35 депутатів, рішення прийняте.
Поділитись

Новини по темі: