28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В житомирській лікарні відкрили нову лабораторію з сучасним обладнанням. ФОТО

В житомирській лікарні відкрили нову лабораторію з сучасним обладнанням. ФОТО

  • 16 липня, 2021 12:22
В першій міській лікарні запрацювала оновлена клініко-діагностична лабораторія. Раніше лаборанти знаходилися у приймальному відділенні адміністративного корпусу. Відтепер 46 працівників лабораторії мають відокремлене приміщення із ремонтом. 

Також лабораторія отримала сучасне обладнанням, що суттєво розширило спектр надання послуг, інформує Житомирська міська рада.
 

«У рамках програми медичних гарантій ми придбали повний біохімічний автомат «Акцент 240», коагулометр, ще один імуноферментний аналізатор, оновилася і база мікроскопів. До цього працювали на шкільних монокулярах. Оновили також обладнання для стерилізації виробів лабораторного призначення», – каже завідувачка лабораторії Любов Моріна.


Підвищити продуктивність нової лабораторії допомагає придбаний імуноферментний аналізатор. Він дає змогу провести, окрім аналізу на антитіла до коронавірусної інфекції та ВІЛ, ще ендокринологічний та перинатальний скринінг, тобто забезпечити виконання окремого пакету медичних послуг НСЗУ – «ведення вагітності в амбулаторних умовах».

Ремонт нової клініко-діагностичної лабораторії здійснювався на умовах співфінансування.
 

«З місцевого бюджету виділено більше мільйона гривень. 2,7 млн грн витратила сама лікарня, ці кошти заклад отримав у результаті договорів з НСЗУ», – наголосила заступниця міського голови Марія Місюрова.
























Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: