29 березня, 2024
Ми в соцмережах

На Олевщині вшанували пам'ять жертв Копищанської трагедії

  • 15 липня, 2021 13:07
На Олевщині мітингом-реквіємом вшанували пам'ять жертв Копищанської трагедії. Участь у заході взяв голова фракції політичної партії «Наш край» у Олевській міській раді Сергій Вовк. 78 років минуло від найстрашнішого злочину, скоєного нацистським окупаційним режимом.

На світанку 13 липня 1943 року в с. Копище нацистські загарбники влаштували каральну операцію «Фрау Хельга», метою якої було повне знищення жителів села. За один день живцем спалили 2887 людини, з них 1347 дітей віком до 12 років. Врятувались лише четверо дорослих та 46 дітей.
 

«Це величезна трагедія нашого краю, України та світу. Страждання, кров і сльози земляків не можуть бути забутими ні нами, ні прийдешніми поколіннями. Вічна пам'ять усім безневинним жертвам тієї страшної трагедії», - звернувся до земляків голова фракції політичної партії «Наш край» у Олевській міській раді Сергій Вовк.


На заході був присутній свідок тих подій, Федір Бовкун. Йому на той час було лише сім років. Він зумів вижити в тих страшних подіях, але надалі життя хлопчика поділилося на «до» і «після». В той жахливий день він втратив маму, сестер та братів. Щороку, зі сльозами на очах та болем в серці, Федір Герасимович розповідає землякам жахіття, які запам’ятав на все життя.

Учасники мітингу вшанували пам'ять жертв хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника.


Пресслужба політичної партії "Наш край"



 
Поділитись

Новини по темі: