25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Велика приватизація: держава продасть компанію, що добуває на Житомирщині титановмісні руди

Велика приватизація: держава продасть компанію, що добуває на Житомирщині титановмісні руди

  • 13 липня, 2021 14:52
31 серпня відбудеться аукціон з приватизації "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", один з найважливіших активів якої знаходиться на території Іршанської територіальної громади, що на Житомирщині. 

Підприємство займається видобутком титановмісних руд. Як повідомив голова ОДА Віталій Бунечко, стартова ціна підприємств компанії – 3,7 млрд грн. 
 

"Вона сформована за результатами комплексного аудиту та повної оцінки матеріально-технічного забезпечення підприємства. Об'єднана гірничо-хімічна компанія – один із серйозних світових гравців на ринку титанової сировини, загальним обсягом у 7,3 млн тонн. Чому державі вигідно залучити приватного інвестора і як від цього виграють сільські території, та чи зацікавлені в участі у приватизації європейські компанії, обговорювали сьогодні (12 липня, - ред.) під час візиту до Житомирської області Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Віцепрезидента Європейської Комісії Мароша Шефчовіча", – повідомив Бунечко.


Фото: Віталій Бунечко / Facebook


Зазначається, що Держпідприємство створили у 2014 році, об'єднавши Вільногірський гірничо-металургійний та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінати. 
 

"Протягом останніх років ОГХК залишалася ласим шматком для фінансово-промислових груп, які за сумною українською традицією не вкладали у розвиток підприємство жодної гривні, але вільно користувалися його активами. Ситуація значно виправилась після чергової зміни керівництва підприємства у 2020 році, що означало фактичне повернення підприємства під контроль держави й виведення його з-під впливу тіньових бенефіціарів", – сказав голова ОДА.


Серед умов приватизації АТ "Об’єднаної гірничо-хімічної компанії" міститься зобов’язання майбутнього власника щодо інвестицій в модернізацію виробничих потужностей підприємства в розмірі щонайменше 400 мільйонів гривень.
Поділитись

Новини по темі: