19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі комунальники знищують небезпечний борщівник Сосновського. ФОТО

У Житомирі комунальники знищують небезпечний борщівник Сосновського. ФОТО

  • 12 липня, 2021 17:37
Працівники комунального підприємства "Зеленбуд" наразі по всьому місту знищують борщівник Сосновського. Комунальники ліквідовують рослину механічним методом, бо застосування пестицидів у місті заборонено.

За інформацією міської ради, за 1,5 місяці злісний бур’ян викосили вже на Київському шосе, вул. Івана Мазепи, біля кінотеатру «Космос», вул. Труда, Леха Качинського, біля школи №10 та на схилах Замкової гори.
 

Фото: ЖМР

Цьогоріч вперше підприємство спробує використати у боротьбі з борщівником Сосновського засіб проти амброзії. 
 

"Ми замовили натуральний препарат. В його основі - природній матеріал бішофіт, який не шкодить здоров’ю людини.  Дослідження, що проводилися на Полтавщині, показали, що цей препарат є ефективний проти борщівника Сосновського", - розповідає Олена Бондарчук, еколог КП "Зеленбуд".


Комунальники застерігають: при зустрічі з рослиною варто бути обачним. Якщо ж борщівник вразив людину, вражену ділянку треба закрити тканиною від сонячних променів. Потім - усе промити з милом та холодною водою, обробити розчином від опіків.

Довідково. Борщівник Сосновського - багаторічна рослина родини зонтичних, що виглядає як величезний кріп. Зростає борщівник подекуди до 5 метрів у висоту, а товщина стебла може сягати 10 сантиметрів. Рослина є невибагливою, легко дичавіє і мігрує. Небезпека борщівника для здоров’я людини пов’язана із наявністю фотоактивних речовин, що під дією сонячного випромінювання надають йому токсичних властивостей. Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1-3 ступенів.

Поділитись

Новини по темі: