24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі викрили колекторів, що шантажували боржників порно-компроматом. ФОТО

У Житомирі викрили колекторів, що шантажували боржників порно-компроматом. ФОТО

  • 9 липня, 2021 15:53
На території Житомира та ще в 4 областях правоохоронці викрили колекторські кол-центри, які погрожували боржникам розправою і публікацією підроблених порнографічних фото. Про це 9 липня повідомила Національна поліція України.
 

"До Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшло звернення щодо групи осіб, яка діє начебто від імені офіційних структур, зокрема Національного агентства з питань запобігання корупції, з метою вимагання від людей неіснуючих кредитних боргів чи примушування до погашення наявних боргових зобов’язань. При перевірці оперативники ДВБ встановили причетних до протиправних дій, це – співробітники колекторських компаній", – інформує Нацполіція.


Повідомляється, що вони погрожували позичальникам фінансових установ фізичною розправою та розповсюдженням у соцмережах фальсифікованої інформації порнографічного змісту.

Так звані колекторські кол-центри діяли на території Житомира, столиці та Київської області, Вінниці, Черкас та Херсона. Правоохоронці провели понад два десятки обшуків за місцями розташування офісів банківських "посередників".

Було виявлено і вилучено оргтехніку, носії інформації, мобільні телефони та документацію.

За зібраними матеріалами було відкрито справу за ч.4 ст.189 (Вимагання), ч.3 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдженням порнографічних предметів) та ч.2 ст.355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України.






 

Фото: Нацполіція
Поділитись

Новини по темі: