25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі через скандальну гомофобну листівку відкрили кримінальну справу

У Житомирі через скандальну гомофобну листівку відкрили кримінальну справу

  • 8 липня, 2021 15:08
Після резонансу у соцмережах, щодо листівок із закликами до вбивств представників ЛГБТ-спільноти, на ситуацію відреагувала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

8 липня вона повідомила, що вже звернулася з цього приводу до правоохоронних органів.

"У м. Житомир невідомі особи розмістили на опорах ліній електропередач повідомлення гомофобного змісту із закликами до вчинення злочинів на ґрунті нетерпимості за ознаками сексуальної орієнтації. Звернулася до керівництва Національної поліції України та Житомирського міського голови щодо перевірки вищезазначеного факту та внесення відомостей до ЄРДР", – написала Людмила Денисова.


 

Реакція поліції


8 липня о 15:20 на сайті ГУНП в Житомирській області з'явилося повідомлення про відкриття кримінального провадження.
 

"Для перевірки повідомлення на місце події виїхала слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції. Однак жодних листівок на електроопорі на вказаній вулиці під час огляду не виявлено.

Водночас для встановлення обставин події поліцейські вилучили записи камер відеоспостереження, що охоплюють прилеглу територію. Відеонагляд безпосередньо у ймовірному місці знаходження листівки не ведеться.

Також у ході першочергових заходів проведено обстеження території міста щодо наявності подібних листівок в інших публічних місцях. Жодних агіток подібного змісту не виявлено", – повідомила поліція.


За вказаним фактом Житомирської окружною прокуратурою відкрито кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація події – ст. 300 (Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, одну з листівок помітили на стовпі в самому центрі Житомира, біля міської ради.

Поділитись

Новини по темі: