25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На популярному курорті в Карпатах отруїлися випускники з Житомирської області

На популярному курорті в Карпатах отруїлися випускники з Житомирської області

  • 8 липня, 2021 10:46
Школярі з Житомирської області у супроводі дорослих приїхали на Прикарпаття, щоб відсвяткувати випускний. В результаті 12 дітей та один дорослий опинилися в інфекційному відділенні. Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Відомо, що група дітей прибула на відпочинок із м. Коростеня 5 липня власним автобусом для святкування закінчення гімназії. Група складалася із 21 дитини віком 17 років, 2-х дорослих супроводжуючих та 3-х батьків.  

Жили випускники в відпочинковому комплексі "Вілла Затишна" в селі Микуличин.
 

"У дорозі діти вживали продукти харчування приготовлені вдома та купляли по дорозі. В готелі відпочивальники вживали їжу, яку взяли з дому, куплену по дорозі та приготовлену в закладі відпочинку (власноруч та працівниками закладу (обід, вечеря). Захворювання розпочалося в другій половині 6 липня (проявлялося нудотою, блювотою, підвищенням температури тіла до 37,2 С, болем в животі, в деяких – проносом). О 23:00 год. 12 дітей і один із батьків були госпіталізовані до інфекційного відділення КНП "Яремчанської МЛ" з попереднім діагнозом: харчова токсикоінфекція", – інформує Держпродспоживслужба.


Стан хворих – середньої важкості. Ймовірна причина отруєння – вживання недоброякісних харчових продуктів. 

Наразі інспектори Держпродспоживслужби провели епідеміологічне розслідування спалаху та перевіряють відпочинковий комплекс – взяли проби харчів, готових страв, питної води тощо.
Поділитись

Новини по темі: