23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На городі в мешканки Житомирщини поліція знайшла плантацію маку. ФОТО

На городі в мешканки Житомирщини поліція знайшла плантацію маку. ФОТО

  • 6 липня, 2021 16:13
У Житомирській області тривають заходи, спрямовані на попередження незаконних посівів та виявлення вже вирощених нарковмісних рослин – снодійного маку та конопель. 

6 липня правоохоронці виявили на території приватного домогосподарства в смт Великі Коровинці незаконний посів снодійного маку.
 

"Під час огляду на присадибній ділянці 49-річної жительки селища розшуківці виявили рослини характерного вигляду. Загалом поліцейські нарахували 1400 рослин снодійного маку", – інформує поліція Житомирської області.




Усе зілля вилучили та розпочали відповідну перевірку.

Правоохоронці нагадують жителям області про існування визначених законодавством обмежень, що стосуються посіву снодійного маку та конопель. За їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Так, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин або конопель у кількості до 10 рослин, – караються штрафом від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже як кримінально каране діяння, за яке передбачено, в тому числі і арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років.

Фото: поліція
Поділитись

Новини по темі: