19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • «Фестиваль веж» відвідали 1000 жителів та гостей Житомира: ще є можливість побачити вежу зсередини

«Фестиваль веж» відвідали 1000 жителів та гостей Житомира: ще є можливість побачити вежу зсередини

  • 5 липня, 2021 17:52
Упродовж 26-28 червня і 2-4 липня під час акції «Фестиваль веж» Водонапірну вежу Житомира відвідали більше тисячі жителів та гостей міста. Серед них є не лише представники міст України, а й з-за кордону, зокрема, США.
 
«Я дійсно була щаслива прогулятись в середині старовинної вежі і почути виступи музикантів. Це неймовірно!» – такими враженнями від вежі поділилась у книзі відгуків гостей акції «Фестиваль» Бетсі з Індіани.


 
Як розповіли в міськраді, в рамках заходу у Водонапірній вежі присутні мали можливість ознайомитись із інформаційною фотовиставкою, де представлені фото різноманітних веж світу та України й описано, а як же використовують їхній простір нині. Крім цього, за участю волонтерів-гідів відбулись 16 безкоштовних екскурсій про історію будівництва вежі та цікавих фактів про неї, а під час відкриття фестивалю 26 червня відвідувачі мали можливість насолодитись виступами музикантів та співаків.




 
Цікавим є факт, що будівництвом житомирської Водонапірної вежі займалась інженерна фірма Државецького і Єжиоранського з Варшави. На відкриття заходу завітав і Генеральний консул Республіки Польща Дамян Цярціньскі.
 
Акція реалізується за сприяння гранту для обдарованої молоді управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради, а авторками фестивалю є Аліна Кундіч та Інга Якименко.


 
Побувати в середині Водонапірної вежі Житомира (вул. Пушкінська, 24) можна 13 липня (вівторок) і 15 липня (четвер) з 19:00 до 20:00 (безкоштовна екскурсія відбудеться о 19:30).







Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: