29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирська прокуратура заявила, що поліція порушує права громадян під час затримання: розслідуванням займеться ДБР

Житомирська прокуратура заявила, що поліція порушує права громадян під час затримання: розслідуванням займеться ДБР

  • 23 червня, 2021 14:45
Прокуратура Житомирщини виявила порушення прав громадян під час адміністративного затримання поліцією. Відомство відкрило кримінальні провадження за фактами перевищення службових повноважень поліцейськими. Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.
 

"Житомирською обласною прокуратурою проведено перевірки додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення у частині затримання громадян, доставлення їх до органів поліції, строків та умов тримання, застосування зброї, сили та спецзасобів. Під час перевірки виявлені численні порушення прав зазначеної категорії осіб", – йдеться у повідомленні.


Зокрема, встановлені факти незаконного затримання, не складання або неналежного складання протоколів про адміністративне затримання, необґрунтованого застосування сили та спецзасобів, перевищення строків тримання, порушення права на захист, належного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення затриманих.

Крім цього, виявлено кримінальне правопорушення - незаконне доставлення громадян до відділу поліції. 

"Бердичівською окружною прокуратурою відомості щодо перевищення службових повноважень працівниками поліції внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 365 КК України. Наразі матеріали справи передані для досудового розслідування до Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому", – інформує прокуратура.

За результатами перевірок, проведених у червні цього року, з метою усунення виявлених порушень на адресу керівництва Головного управління Нацполіції в області внесено 10 документів реагування. Загалом, упродовж поточного року з вказаних питань прокурорами внесено понад 30 вказівок, розпочато два кримінальних провадження.

Як повідомляв "Журнал Житомира", поліцейського з Малина, який знущався з двох юнаків, викрили на новому катуванні.
Поділитись

Новини по темі: