19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Україна на Євро-2020 програла Австрії, але ще має шанси на вихід в 1/8 фіналу

Україна на Євро-2020 програла Австрії, але ще має шанси на вихід в 1/8 фіналу

  • 22 червня, 2021 10:40
У матчі третього туру Чемпіонату Європи з футболу у Бухаресті збірна України програла команді Австрії з рахунком 0:1.

Збірна України перший тайм відверто провалила. Австрійці були кращі у відборі, пресингували і перегравали синьо-жовтих у боротьбі, передає "Українська Правда".

На 21-й хвилині збірна Австрії логічно повела в рахунку. Після подачі стандарту Крістоф Баумгартнер випердив Іллю Забарного і пробив у кут воріт Георгія Бущана.

Українці довго не могли відповісти чимось небезпечним в атаці. Був удар Миколи Шапаренка, який відбив воротар австрійців, а нога Андрія Ярмоленка не дотягнулася на добивання.



Австрійці ще мали два моменти, щоб збільшити рахунок. Марко Арнаутович спочатку не поцілив у ворота з метрів 12-ти, а під завершення тайму зірка збірної Австрії не зумів переграти Бущана.
 
Старт другого тайму нічого не змінив у грі. Австрія контролювала гру, щоправда ледве не забила у власні ворота. Після подачі стандарту Штефан Ляйнер головою бив у власні ворота, і тут вже сейв голкіпера австрійців.

На цьому майже вся небезпека біля воріт Австрії закінчилася. Суперник грав по рахунку і не дав шансів синьо-жовтим на позитивний результат.

В іншому матчі групи С Нідерланди розгромили Північну Македонію з рахунком 3:0. Україна в своїй групі третя. Тепер залишається сподіватися на потрапляння в четвірку кращих третіх команд.


 

Залишилися теоретичні шанси на вихід з групи


Щоб пройти далі Україні потрібно, щоб дві збірні, які посіли треті місця у своїх групах, мали гірші показники. У такому випадку українці вийдуть в 1/8 фіналу, де зіграють або з переможцем групи E, або - групи F (точний суперник буде залежати від того, з яких груп пройдуть треті команди).

Україна вже має кращі показники, ніж Фінляндія, яка заключному турі групи B програла Бельгії.



А отже в групі D українців влаштує нічия між Хорватією і Шотландією. Тоді обидві ці збірні наберуть по 2 очки і будуть нижче.

У групі E потрібно сподіватися на поразку Польщі від Швеції чи нічию і перемогу Іспанії над Словаччиною. Тоді Словаччина матиме також 3 очки і різницю -1, але меншу кількість забитих голів.

Що стосується заключної групи F, то тут реалістичним виглядає лише велика перемога Франції у Португалії. У те, що Німеччина поступиться Угорщині, та ще й з різницею в 2+ голи, віриться мало. А ось якщо Франція виграє у Португалії в три і більше голи, тоді португальці матимуть -2 і 3 очки і опиняться нижче України.



Фото: Getty Images/Global Images Ukraine
Поділитись

Новини по темі: