25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Підбір дизайну та рослин: як у Житомирі створюють барвисті квітники

Підбір дизайну та рослин: як у Житомирі створюють барвисті квітники

  • 16 червня, 2021 14:41
Працівники комунального підприємства "Зеленбуд" проводять озеленення і висаджують квіти на клумбах Житомира. Днями комунальники облаштували на майдані Соборному величезного "квіткового" метелика.

Зазвичай "метелик" вміщує близько 1500 рослин. Цього року квітів взяли 700, але великих за розміром, щоб зробити квітник пишнішим, передає "Суспільне".
 

"Цей метелик у нас уже близько 3-4 років. У нього загалом дві локації – перший раз він стояв тут, на майдані Соборному, а два роки тому – на Новому бульварі", – розповіла еколог комунального підприємства "Зеленбуд" Олена Бондарчук.




Загалом у Житомирі є 30 об’єктів з квітниками, які обслуговує "Зеленбуд".
 

"В цьому році ми використовували для озеленення сальвію, петунію, цинерарію, – говорить Олена Бондарчук. – Беремо ці рослини, бо вони комфортно почуваються в міських умовах. Коли ми висаджуємо квітник, то обираємо ті рослини, які можуть жити в тому чи іншому середовищі. Наприклад, у нас є квітники на автовокзалі, де навколо один асфальт, який досить швидко нагрівається. Тому там ми висадили квіти, які можуть перенести такі умови і постояти без вологи – чорнобривці, сальвію, алісум".




Дизайн квітників міста працівники "Зеленбуду" розробляють у зимово-весняний період.
 

"Щороку промальовуємо нові малюнки. Робимо це з урахуванням форми квітника, кольорової гами і квітів, які збираємося висаджувати. Зазвичай, використовують або плавні лінії, або регулярні квітники. Такого плану посадка є на майдані Корольова, коли використовують більше прямих ліній – це ромби, трикутники", – додала Олена Бондарчук.


Всього цьогоріч працівники комунального підприємства "Зеленбуд" висадять на квітниках міста близько 100 тисяч рослин.

Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: