24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирська область отримала 34 «швидких »та 11 реанімобілів. ФОТО

  • 15 червня, 2021 9:51
Громади Житомирської області отримали 45 нових автомобілів швидкої допомоги. Це 34 автомобілі класу В Сitroen Jumper та 11 автомобілів класу С, так звані реанімобілі. 

Про це в соцмережі повідомив голова Житомирської облради Володимир Федоренко.
 

"Нові машини допоможуть обслуговувати жителів області швидше та якісніше. Вони оснащені усім необхідним для надання невідкладної допомоги – кардіографом, дефібрилятором, пульсоксиметром, інфузоматом. Крім того, машини забезпечені кисневими балонами. Це дозволяє транспортувати хворих на COVID-19 жителів області. У авто класу В – портативні ШВЛ, а салони автомобілів класу С оснащені стаціонарними апаратами ШВЛ та іншим обладнанням для проведення реанімаційних заходів", – написав Федоренко.




Транспорт був придбаний за кошти Національної служби здоров’я України та Державного бюджету України. Загальна вартість придбаних автомобілів складає понад 80 мільйонів гривень.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА, 20 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги класу В передадуть бригадам екстреної медичної допомоги Бердичівського, Житомирського, Коростенського та Новоград-Волинського районів області.



11 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги класу С направлять для бригад екстреної медичної допомоги/підстанцій у: Житомирі (3), Бердичеві (2), Коростені (2), Новоград-Волинському (2), Малині (1) та Житомирському районі (1).

4 спеціалізованих автомобілів швидкої допомоги класу В придбали для центральної підстанції у м. Житомирі, по 3 для підстанції у Коростені, Новограді-Волинському, Бердичеві та 1 в с. Бараші.

Нагадаємо, що 12 травня Житомирська область отримала 11 сучасних спеціалізованих автомобілів Citroën класу С.



 


Фото: Facebook / Володимир Федоренко

Поділитись

Новини по темі: