25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Мізерна пенсія: ветерани МВС влаштували протест у Житомирі. ВІДЕО

  • 10 червня, 2021 12:25
9 червня у Житомирі більше сотні пенсіонерів Міністерства внутрішніх справ та інших силових структур протестували біля приміщення обласної ради.

Як повідомляє "Суспільне", люли вимагали зробити перерахунок їх пенсій. 

Житомирянин Микола Демедюк відпрацював у Міністерстві внутрішніх справ України 21 рік. На пенсію вийшов у 2007 році в званні старшого лейтенанта.
 

"Сьогодні моя пенсія – 3100 гривень, – розповідає Микола Демедюк. – За нормами закону № 22/62, який має виконуватися урядом, пенсія має бути більше 8000 гривень. У мене двоє дітей і побутові витрати. Те, що я зараз отримую – це мізер. Ми вимагаємо, щоб держава виконала свої зобов'язання відповідно до закону".




За словами співорганізатора зібрання, голови обласної асоціації ветеранів МВС Віктора Бури, така акція пройшла не лише в Житомирі.
 

"В областях усієї України і в Києві під Кабінетом Міністрів зібралися наші колеги, які вимагають перерахунку пенсій працівників МВС та Національної поліції, тому що середня пенсія – 3500, 4000 гривень. Цього недостатньо через зростання цін на комунальні послуги, продукти харчування, житло та електроенергію. Ми плануємо і далі проводити акції до тих пір, поки нам не перерахують пенсію".


Фото: Суспільне

Представниця Житомирського обласного пенсійного управління Світлана Антонюк розповіла, що перерахування пенсій відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Останній такий перерахунок був у 2018 році.
 

"Для того, щоб провести перерахунок пенсій, необхідно відповідне рішення нормативних документів або відповідне рішення Кабінету Міністрів України. У зв'язку з тим, що на сьогодні скасована 103 постанова, якою визначався порядок перерахунку пенсій, ми виплачуємо ті пенсії, які склалися на 1 січня 2018 року. І, звичайно, для підвищення пенсій необхідний нормативний акт", – зазначила представниця пенсійного управління.

 
Поділитись

Новини по темі: