19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Капітально не ремонтували з радянських часів: в ще одній лікарні відкрили оновлене відділення

  • 8 червня, 2021 8:25
У Коростишівській центральній районній лікарні ім. Потєхіна відкрили реконструйоване приймальне відділення. Медичний заклад обслуговує більш ніж 90 тисяч населення Житомирського району та прилеглих громад. Реконструкція відділення тривала майже пів року. 

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.
 

"Підрядники повністю осучаснили старі приміщення, які капітально не ремонтували ще з радянських часів. Нині потрапити у приймальне відділення можна через 4 входи. Два головні входи розташовані поряд із побудованим двостороннім пандусом. До послуг пацієнтів, що звертаються самостійно, одразу на вході розташована реєстратура. Поруч – оглядовий кабінет, пункт забору аналізів і процедурна", – сказав голова ОДА.




Вартість реконструкції становить понад 11 мільйонів гривень. Фінансування робіт відбулося за кошти державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів. Залучені були й власні кошти медичного закладу. Ще близько 20 мільйонів витратили на медичну техніку.
 

"Оновлене відділення та нове обладнання дадуть можливість здійснювати оперативну діагностику та, не втрачаючи дорогоцінний час, надавати невідкладну допомогу для порятунку пацієнта. Так, за кошти державного бюджету закуплено усю необхідну медичну техніку в розмірі майже 20 мільйонів гривень. І саме в такому приймальному відділенні невідкладної допомоги хворий буде мати можливість отримати всебічне обстеження та діагноз. Раніше на це людина витрачала декілька годин. Зараз, за новими стандартами – все обстеження має займати до 30 хвилин", – додав Бунечко.


Нагадаємо, 2 червня в лікарні на Житомирщині відкрили ще одне сучасне приймальне відділення.










 

Фото: Facebook / Віталій Бунечко
Поділитись

Новини по темі: