19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирянка Юлія Єлістратова здобула «золото» на етапі Кубка Європи. ФОТО

Житомирянка Юлія Єлістратова здобула «золото» на етапі Кубка Європи. ФОТО

  • 7 червня, 2021 16:33
Лідер збірної України, житомирянка Юлія Єлістратова перемогла на етапі Кубка Європи з триатлону, який проходив в Дніпрі. У змаганнях брали участь спортсмени з 17 країн.

"Вперше у сезоні склад нашої команди на рідній землі очолила найсильніша триатлетка України Юлія Єлістратова. Звісно, саме житомирянку, і геть небезпідставно називали головною фавориткою жіночого заліку! Тим паче, що Юля щороку здобувала у Дніпрі перемогу – а зазвичай на Січеславській землі її перевага над суперницями була з розряду беззаперечних. Проте, за два останніх "пандемічних" роки змінювалися не лише всі закони та правила, за якими звик існувати світ, а й "розклади" у світовому триатлоні. Відсутність змагального календаря у 2020-му та його хаотичне відновлення у 2021 році унеможливили будь-яку аналітичну роботу! Хто і в якій формі, хто з’явився з нових атлеток, а хто залишив спорт – відповіді на ці та інші питання могла дати лише сама дистанція", – повідомила Федерація триатлону України.

За підсумками плавального сегменту змагань серед жінок, у групі лідерів закріпилося одразу декілька українок, найкращу позицію серед яких виборола для себе Дарина Москаленко. Значно вперед вирвалися дві триатлетки – італійка Бьянка Серені та британка Софія Грін. Проте, вже на велоетапі, як це нерідко буває, основна група наздогнала дівчат і злилася в один єдиний великий пелетон з Єлістратовою в складі.




 

"Після проходження другої транзитної зони на мить здалося, що вже на біговій дистанції Юлія Єлістратова легко та невимушено візьме своє і залишить усіх конкуренток далеко позаду. Проте, іншої думки було як мінімум двоє атлеток – це вищезгадана британка Софія Грін та норвежка Сольві Ловсет. І якщо Грін таки не витримала чемпіонського темпу і згодом "погодилася" на бронзову медаль, то скандинавка змусила нервувати як Єлістратову, так і численних уболівальників на Січеславській набережній міста Дніпра аж до заключних міліметрів дистанції", – інформує ФТУ.




Фініш видався яскравою ілюстрацією класики світового триатлону – дівчата долали метр за метром на відстані однієї руки. Фантастична підтримка уболівальників, помножена на бійцівські якості та відмінну функціональну форму дозволили вийти переможницею з цієї мікродуелі саме Єлістратовій. Юля на крейсерській швидкості перервала фінішну стрічку і здобула свою першу міжнародну перемогу в цьому сезоні.







Фото: ФТУ / ETU European Triathlon Union
Поділитись

Новини по темі: