18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У День захисту дітей поліція, рятувальники та інші служби розважали маленьких житомирян. ФОТО

У День захисту дітей поліція, рятувальники та інші служби розважали маленьких житомирян. ФОТО

  • 1 червня, 2021 15:55
1 червня у Міжнародний день захисту дітей на Замковій горі у Житомирі створили містечко, де маленькі житомиряни могли ознайомитись з роботою рятувальників, поліції, Нацгвардії, прикордонників та інших служб.

Зокрема, фахівці ДСНС розгорнули 4 майданчики з майстер-класами для гостей. На першому з них діти змогли ознайомитися з бойовим спорядженням, за допомогою якого сьогодні рятують людей та ліквідовують дорожньо-транспортні пригоди.



На другому майданчику діти разом із піротехніками шукали боєприпаси. На третій локації психолог ДСНС перевіряв знання підростаючого покоління з правил безпечної поведінки. Четвертий майданчик перетворився на місце проведення пожежної естафети для юних вогнеборців. 

Усі учасники отримали абетки безпеки, заохочувальні подарунки та крутецькі світлини напам'ять. 





Крім того, рятувальники закликали дорослих пильнувати своїх діточок під час літніх канікул, спілкуватися з ними на теми стосовно безпечної поведінки та навчати діям у разі виникнення нестандартних ситуацій.
 

Фото: ДСНС


Поліцейські різних служб на тематичних локаціях презентували дітлахам і дорослим свою професію та службові функції. 



Зацікавленість у дітей викликали поліцейські кінологи, які  продемонстрували навички службових собак. Чотирилапі помічники правоохоронців шукали заборонені речовини, а також визначали власника дитячих черевиків.



Правоохоронці-вибухотехніки показали на загал, як виглядають небезпечні предмети, і розказали, що необхідно робити при їх виявленні.



На локаціях поліції превенції та патрульних юних громадян чекали авто- і мототехніка та спеціальні пристрої, які правоохоронці використовують для організації дорожнього руху. Діти із задоволенням окупували салони службових автівок і випробували себе у ролі правоохоронців, які «наздоганяли правопорушників».





Техніка та засоби захисту правоохоронців роти поліції особливого призначення та КОРДівців, а також нацгвардійців і прикордонників, привабили найбільшу кількість хлопчаків.



Веселощі супроводжувались спортивними естафетами, дотепними конкурсами, правовими вікторинами та музичними композиціями поліцейського оркестру.













Фото: ГУНП
Поділитись

Новини по темі: