20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі судитимуть лікаря, який торгував нарковмісними таблетками

У Житомирі судитимуть лікаря, який торгував нарковмісними таблетками

  • 31 травня, 2021 15:33
У Житомирі судитимуть лікара-стоматолога, який організував злочинну групу для збуту нарковмісних пігулок. Про це "Журналу Житомира" розповіли в обласній прокуратурі.

"38-річний лікар-стоматолог однієї з міських клінік Житомира організував злочинну групу, до складу якої залучив пацієнтів замісної підтримуючої терапії. Співучасників обвинувачують у тому, що вони, безкоштовно отримуючи медпрепарати із вмістом наркотичного засобу "бупренорфін" у лікаря-нарколога та в аптеках за спецрецептами, накопичували їх для подальшого збуту", – інформує відомство.

За даними слідства, у період з вересня 2019-го по серпень 2020 року заборонений для вільного продажу медпрарат систематично збувався наркозалежним мешканцям Житомирщини.
 

"Велику кількість нарковмісних пігулок - понад 200, а також грошові кошти на суму 3 тис. доларів США та 3,5 тис. євро, отримані від злочинної діяльності, вилучили під час проведенння обшуків за місцем проживання осіб", – додає прокуратура.

 
Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту наркотичних засобів, вчинені організованою групою у складі чотирьох осіб (ч. 3 ст. 307 КК України). Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області.
Поділитись

Новини по темі: