27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Мерія хоче модернізувати систему «Безпечне місто» і встановити в Житомирі ще 115 камер

Мерія хоче модернізувати систему «Безпечне місто» і встановити в Житомирі ще 115 камер

  • 31 травня, 2021 9:27
Система відеоспостереження "Безпечне місто" діє в Житомирі з 2014 року. До системи наразі під'єднано 290 камер. У міській раді планують модернізувати систему, зокрема перейти від існуючої системи "спостереження" на сучасну "аналітичного контролю".
 

"Створити ситуаційний центр, збудувати власну оптоволоконну мережу та покращити матеріально-технічну базу - такі основні завдання ставить перед собою комунальне підприємство. Його директор Олександр Климчук представив депутатам план-схему розбудови міської оптоволоконної мережі для відеосистеми та перспективну карту розвитку міського відеоспостереження", – повідомляє пресслужба міської ради.


У Житомирі планується встановити ще 115 камер, 63 з яких оглядових та  52 - фіксації номерних знаків. 



Міське відеоспостереження планують модернізувати за допомогою програмного забезпечення, яке аналітично обробляє інформацію. 

"Новітні аналітичні модулі, які планують запустити, аналізують базу даних та знаходить "потрібне" через налаштування  параметрів, наприклад: "колір машини", "всі жінки", "темний колір волосся", вік або стать. Міський ситуаційний центр функціонуватиме на вул. Перемоги, 55 і працюватиме у взаємодії з правоохоронними та екстреними службами", – додає міська рада.

За минулий рік правоохоронці 1283 разів використовували систему "Безпечне місто" при розслідуванні кримінальних проваджень, оперативного пошуку об’єктів та ін. Доступ до архіву відеосистеми мають міський голова, Управління патрульної поліції, ГУНП в Житомирській області, міський відділ поліції, Управління СБУ в Житомирській області. Окрім того, з архіву міської системи відеоспостереження інформація надається громадянам, які звернулись з відповідним зверненням.





Фото: ЖМР
Поділитись

Новини по темі: