28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Фахівці розповіли, кому з житомирян потрібно повторно подати документи для отримання субсидії

Фахівці розповіли, кому з житомирян потрібно повторно подати документи для отримання субсидії

  • 26 травня, 2021 10:14
З 1 травня в Україні набули чинності нові правила надання субсидій населенню на оплату комунальних послуг. Одним з основних нововведень стала ліквідація спеціальних комісій, які приймали рішення про субсидії.

Фахівці Корольовського управління соцзахисту розповіли у коментарі Суспільному, кому з жителів Житомира субсидії призначають автоматично, а кому потрібно було повторно подати документи.
 

"Раніше було призначення за рішенням комісії та поданням заяви, – каже представниця відділу субсидій Марія Бабич. – А зараз, згідно з новою Постановою, призначення житлових субсидій і їх перепризначення здійснюється після прийняття заяви".


Відповідно до рішення Уряду, субсидії для населення на новий період призначають автоматично, проте є певні винятки. 
 

"Це стосується тих громадян, які отримували субсидію за опалювальний період у безготівковій формі через "Ощадбанк". Також це громадяни, які отримували субсидію, проживаючи у житлових приміщеннях за договором оренди або найму. Це індивідуальні забудовники, які отримували субсидію та проживали у житлових приміщеннях, котрі ще не прийняті у експлуатацію. І громадяни, які отримували субсидію, котра була призначена без врахування доходів окремих членів домогосподарств", – поінформувала заступниця начальника управління соціального захисту населення Корольовського району міста Житомира Лілія Процюк.


За словами чиновниці, усім іншим субсидію призначать автоматично, тому приходити до управлінь соціального захисту для цього не потрібно.

Міністерство соціальної політики України також роз’яснило, хто втратить право на отримання допомоги.
Поділитись

Новини по темі: