29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирянин на городі вирощував коноплю: у нього вилучили весь урожай

Житомирянин на городі вирощував коноплю: у нього вилучили весь урожай

  • 25 травня, 2021 15:58
У Житомирі чоловік взявся вирощувати на території приватного домоволодіння коноплю. Під час обшуків у нього правоохоронці вилучили свіжий урожай і декілька кілограм висушеної рослинної сировини.

За інформацією ГУ Нацполіції, санкціонований обшук у домоволодінні 63-річного житомирянина поліцейські провели у рамках розслідування кримінального провадження за ймовірним зберіганням заборонених речовин. 
 

"Чоловік і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання наркотичних засобів. Нині він також є обвинуваченим у вчиненні низки протиправних діянь, пов’язаних із наркотиками", - розповів начальник Управління боротьби з наркозлочинністю в Житомирській області ДБН Нацполіції Вадим Савчук.


Нещодавно оперативники отримали відомості про те, що чоловік знову взявся за колишню незаконну діяльність. 
 

"У результаті проведених в його оселі слідчих дій правоохоронці виявили підтвердження протиправної діяльності. З присадибної ділянки правоохоронці вилучили понад 40 рослин, зовні схожих на коноплю. До речі, господар потурбувався про умови для вирощування забороненої городини: коноплі накривав спеціальним тентом і за допомогою ламп підтримував необхідну для них температуру. Усі ці облаштунки поліцейські теж вилучили", – розповіли в поліції.

 

Фото: ГУНП

Також в обійсті знайшли уже висушені рослини загальною вагою близько 3,5 кг. Вилучене правоохоронці направили на експертне дослідження до експертно-криміналістичного центру МВС. 

Подальше досудове розслідування проводиться одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Поліцейські перевіряють чоловіка також і на причетність до розповсюдження наркотиків. 
Поділитись

Новини по темі: