19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Віктор Ляшко став новим міністром охорони здоров'я

  • 20 травня, 2021 12:39
Народні депутати 262 голосами підтримали подання уряду і призначили 41-річного головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка міністром охорони здоров’я замість звільненого Максима Степанова.

Опозиційні партії призначення Ляшка не підтримали. Після голосування Ляшко склав присягу міністра і подякував за підтримку, інформує Українська правда.

За словами самого Ляшка, на посаді головного санлікаря йому доводилося приймати складні непопулярні рішення, але він завжди говорив правду.

Найголовнішим пріоритетом для себе він назвав подолання коронавірусу. Також важливими для Ляшка є питання страхової медицини, розширення програми "Доступні ліки" та покращення протоколу реагування на спалах COVID-19.

Він запевнив, що у нього вистачить фаховості, адже він пройшов довгий кар’єрний шлях.

Новопризначений міністр запевнив, що кожен, хто хоче вакцинуватися від коронавірусу зможе це зробити до кінця 2021 року.

Першим кроком фармацевтичної незалежності України Ляшко назвав власне виробництво вакцин. Він додав, що МОЗ визначить перелік критично-важливих медикаментів і запропонує держзамовлення, щоб інвестори розгорнули виробництво в Україні. 

Ляшко став 4-м главою українського міністерства, якому доведеться боротися з пандемією COVID-19. За кілька років в Україні звільнили 3 міністрів охорони здоров'я: Зоряну Скалецьку, Іллю Ємця і Максима Степанова.
Поділитись

Новини по темі: