25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Затримання у Житомирі росіянина, що воював за Україну: стали відомі нові подробиці

Затримання у Житомирі росіянина, що воював за Україну: стали відомі нові подробиці

  • 19 травня, 2021 10:35
У Житомирі поліція затримала добровольця ДУК Правого сектора, захисника Донецького аеропорту і Пісок, Леоніда Чемоданова (позивний Зелений). Виявилося, що він засуджений в Росії і знаходиться в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

Українська влада не планує видавати добровольця Росії. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на власні джерела в Міністерстві внутрішніх справ.

Зазначається, що Чемоданов був затриманий 18 травня в рамках справи про незаконне зберігання групою осіб зброї і боєприпасів. Слідство вважає, що він незаконно зберігав в одному з гаражів Житомира привезені із зони АТО/ООС зброю і боєприпаси.

За інформацією джерела, під час обшуків за місцем проживання Чемоданова був вилучений пістолет, дозвіл на проживання і паспорт громадянина РФ, в якому, згідно з висновком судової експертизи, було переклеєне фото.

Джерело також повідомило, що для встановлення анкетних даних у затриманого взяли зразки ДНК і відбитків пальців. Вони збіглися з відбитками з бази Інтерполу, які належать Олексію Петрову - громадянину Росії, який засуджений в РФ в 2009 році за розбій і знаходиться в активному міжнародному розшуку з 3 березня 2021-го.

Джерело в МВС запевнило, що затриманого "ніхто нікуди не видає". Зараз вирішується питання про його тимчасовий арешт.
Поділитись

Новини по темі: