20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Повірила «банківським працівникам» і втратила 60 тисяч: поліція про нові випадки шахрайства

Повірила «банківським працівникам» і втратила 60 тисяч: поліція про нові випадки шахрайства

  • 14 травня, 2021 10:24
Поліція Житомирської області інформує про чергові випадки ошуканства. Зокрема, на гачок шахраїв потрапила мешканка передмістя. Жінка повірила фейковим банківським працівникам і втратила свої заощадження, до того ж, на неї оформили кредит.
 

"42-річній жительці передмістя "працівник служби безпеки банку" телефоном повідомив про неправомірне користування її карткою в одному з супермаркетів сусіднього обласного центру. Для уникнення подальших несанкціонованих дій з її коштами жінці нібито необхідно було встановити на свій мобільний телефон кілька додатків для користування послугами банківських установ, серед них була і програма для віддаленого керування ґаджетом", – розповідають правоохоронці.


У процесі встановлення застосунків потерпіла повідомляла необхідні паролі співрозмовнику та виконувала всі його інструкції. Закінчивши розмову, жінка побачила низку повідомлень про зняття коштів з її карткового рахунку, а також інформацію про отримання кредитних коштів у банку. 

Загальні збитки склали близько 60 тисяч гривень.

Унаслідок шахрайських дій також постраждала ще одна жителька Житомирського району. 
 

"Так званий "працівник банку" запропонував дівчині підвищити кредитний ліміт на її картковому рахунку. Для погодження та активізації вказаної послуги вона називала співрозмовнику усі необхідні дані, включаючи таємні паролі, що надходили їй на телефон. По закінченню розмови заявниця виявила зникнення з її рахунку 11 тисяч гривень", – інформує ГУНП.


Нині поліцейські встановлюють причетних до правопорушень. Правова кваліфікація вказаних подій - ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поділитись

Новини по темі: