28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Банківський працівник «відмивав» гроші, отримані з нелегального продажу деревини – СБУ

Банківський працівник «відмивав» гроші, отримані з нелегального продажу деревини – СБУ

  • 13 травня, 2021 15:35
У Житомирській області Служба безпеки України викрила одного з керівників комерційного банку, який допомагав нелегальним експортерам деревини "відмивати" кошти.

"Служба безпеки України викрила заступника керівника відділення комерційного банку Житомирщини. Він незаконно обслуговував фіктивні фірми організаторів схеми експорту за кордон нелегально зрубаної державної деревини", – інформує пресслужба СБ України в Житомирській області.

За попередніми даними слідства, банківський чиновник відкрив рахунки, у тому числі валютні, і оформив платіжні картки на низку фіктивних комерційних структур. 
 

"Через них лише впродовж декількох місяців 2020 року ділки "відмили" понад 2,5 мільйона гривень "брудної" виручки", – наголошує СБУ.


Оперативники спецслужби встановили, що незаконні експортери використовували підконтрольні рахунки для легалізації та переведення у готівку нелегальної виручки. 
 

"Гроші надходили від продажу за кордон лісопродукції, отриманої від незаконних порубок у державних і комунальних лісгоспах Житомирщини", – додає спецслужба.


Банківському посадовцю повідомлено про підозру за: ч. 1 ст. 366; ч. 1, 3 ст. 362; ч. 1 ст. 200 Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове слідство.

Поділитись

Новини по темі: