28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • За вивішений прапор СРСР підприємцям «світить» до 5 років в'язниці. ФОТО

За вивішений прапор СРСР підприємцям «світить» до 5 років в'язниці. ФОТО

  • 11 травня, 2021 8:54
У Коростені поліція розпочала кримінальне провадження через використання забороненої символіки СРСР. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області.

"Поліцейські Коростенського районного управління, перевіривши отриману інформацію, розпочали кримінальне провадження через використання червоного прапора із забороненою символікою на одному із підприємств міста", – зазначають правоохоронці.

У ході першочергових заходів було встановлено, що стяг розмістила працівник підприємства, місцева жителька. 



Прапор вилучили поліцейські. За вказаним фактом було відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомило видання Коростень.today, прапор Радянського Союзу розмістили 8 травня, у День пам'яті та примирення, на центральному вході підприємства "Автосвіт".

Символіка тоталітарних режимів, якою є і прапор СРСР, заборонена в Україні. За її використання передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.



Поділитись

Новини по темі: