25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Корупція у житомирській поліції: правоохоронці вимагали від фермерів талони на пальне

Корупція у житомирській поліції: правоохоронці вимагали від фермерів талони на пальне

  • 5 травня, 2021 9:31
У Житомирській області викрила на корупції двох посадовців поліції: вимагали тисячі літрів пального від фермерських господарств в обмін на безперешкодну роботу.

"Співробітники Служби безпеки України викрили двох посадовців одного з підрозділів Головного управління Національної поліції у Житомирській області. Поліцейські щомісяця вимагали хабарі від місцевих підприємців за безперешкодне використання у своїй роботі великогабаритної сільськогосподарської техніки", – повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією відомства, зловмисники систематично отримували хабарі у вигляді талонів на пальне. 
 

"Місячний "абонемент" коштував від 400 до 800 літрів пального з кожного фермерського господарства", – наголошують в спецслужбі.


Оперативники СБУ задокументували кілька епізодів протиправної діяльності поліцейських. Правоохоронці затримали фігурантів на робочому місці після отримання чергового хабара.



Вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжних заходів та відсторонення від посад. Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України проводить ДБР.
 

Начальник ГУНП призначив перевірку


На сайті Головного управління Нацполіції Житомирської області повідомляється, що за фактом затримання поліцейських розпочалася перевірка.

"До Головного управління Нацполіції області надійшла інформація про можливі правопорушення, допущені начальником одного з відділів поліцейської діяльності та начальником сектору реагування іншого відділення поліції. Для перевірки відомостей призначено перевірку. Усі зібрані матеріали будуть направлені до відповідного Територіального управління Державного бюро розслідувань", – інформує поліція.

Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: