29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Жителі Богунії вирішили створити сквер і скаржаться на депутата, який нібито почав захоплювати землю

Жителі Богунії вирішили створити сквер і скаржаться на депутата, який нібито почав захоплювати землю

  • 30 квітня, 2021 9:47
У Житомирі мешканці Проспекту Миру, 9 хочуть облаштувати єдиний у їхньому районі сквер. Однак вже на перших етапах зіштовхнулися із проблемами.

Жителі кажуть, що територію майбутнього скверу починають незаконно прибирати до своїх рук, передає СК1.

«Були зібрані підписи мешканців цього будинку, фактично всі одноголосно хочуть бачити тут сквер», – розповів мешканець будинку Микола Сидорчук.

Містяни розраховували на підтримку влади і вже восени, 8 листопада минулого року, подали перше звернення. Однак вже в цьому році ініціатори створення скверу зіштовхнулися із проблемою. За їх словами на територію скверу посягають.

На даній земельній ділянці почалися роботи з асфальтування, нібито під парковку нового торгово-офісного центру. Також невідомі почали зрізати дерева. Місцеві вирішили поцікавитися, хто замовник робіт й випадково дізналися, що це може бути один з місцевих депутатів. 
 

«Коли тут асфальтували дорогу, наші люди підходили до працівників, цікавилися хто замовник і їм відповіли, що замовник – Володимир Кропивницький, депутат Житомирської обласної ради від політичної партії «Сила і честь», – повідомила жителька будинку Стефанія Дімова.

 

Сам депутат звинувачення відкидає. Мовляв ніякої парковки на місці майбутнього скверу не планує, тим паче робити це поза законом. А асфальт поклав, тому що дорога була вкрита ямами. 
 

«Дорога була, але була з ямами, я тільки відновив асфальтне покриття, увів угоду по даній дорозі. Ніякого капітального будівництва не вів. По-перше є влада, є відповідні інстанції, щоб щось зробити платне чи щось приватизувати. Жодної земельної ділянки за 15 років свого депутатства собі не взяв, як деякі інші депутати», – розповів депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький.


Окрім цього, пояснює Володимир Кропивницький за його ініціативи було виділено 380 тисяч гривень на облаштування вже існуючого дитячого майданчику, аби діти не чекали проведення усіх робіт по облаштуванню скверу і вже в цьому році могли займатися на нових тренажерах. 

У міській раді кажуть, дане питання – компетенція міської ДАБІ. Тож саме вони будуть визначати законність укладання асфальту та замовника робіт. У державній архітектурній будівельній інспекції вже відбулося перше засідання комісії по даному питанню.
 

«Комісія одноголосно проголосувала щодо проведення перевірки. Дана перевірка буде організована з наступного тижні і триватиме вона 10 днів. Після результатів можна буде конкретніше сказати про ситуацію яка тут сталася», – повідомив начальник управління міської ДАБІ Олександр Магдюк.


Допоки ж люди стоять на своєму: парковки тут бути не повинно й переконані, асфальт покладено незаконно.
Поділитись

Новини по темі: