25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Брали завдаток і зникали: правоохоронці затримали банду інтернет-автодилерів

Брали завдаток і зникали: правоохоронці затримали банду інтернет-автодилерів

  • 29 квітня, 2021 9:55
У Житомирській області затримали членів злочинної групи, які займались шахрайствами з продажем автомобілів через Інтернет-мережу. Схема була досить простою: віртуальний "продавець" отримував передоплату за транспортний засіб, після чого переставав відповідати на дзвінки реального покупця і зникав.

Як розповіли "Журналу Житомира" в поліції, до складу злочинної групи входили 5 жителів міста Новоград-Волинський, віком від 22 до 25 років. 
 

"Вони розміщали оголошення на одному з відомих Інтернет-ресурсів про продаж автомобілів, переважно вітчизняного виробництва, з відповідним описом та фото. Зазначена ціна приваблювала потенційних покупців, а під час телефонних перемовин "продавці" пояснювали дещо занижену вартість несподіваними життєвими обставинами та просили внести на банківський рахунок завдаток. За наявною інформацією, переказані потерпілими суми становили від 1,5 до 50 тисяч гривень. В подальшому телефон, розміщений в Інтернет-оголошенні, переставав працювати, а відповідне оголошення видалялось його авторами", – інформує ГУ Нацполіції Житомирської області.


Поліцейські задокументували низку фактів таких шахрайств, учинених членами групи по всій Україні. 

28 квітня, безпосередньо після чергової спроби ошукати потенційного покупця, правоохоронці затримали організатора та активного виконавця. Одночасно ще трьом поплічникам оголошено про підозру. 


 

"У ході подальших слідчих дій за місцями проживання та тимчасового перебування встановлених членів групи проведено до десятка обшуків та вилучено речові докази протиправної діяльності, у тому числі мобільні телефони, сім-картки, 2 транспортних засоби, готівку у національній та іноземній валюті", – додає поліція.


Досудове розслідування триває за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Шахраям відповідно до санкції статті може загрожувати відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Поліцейські також перевіряють наявну інформацію про причетність групи до низки подібних шахрайств та просять відгукнутись громадян, які потрапляли в описану ситуацію під час спроби придбати автомобіль. 

Телефонуйте за номером 102, чи звертайтесь безпосередньо до Слідчого управління ГУНП в Житомирській області (м. Житомир, Старий Бульвар, 5/37).

Фото: ГУНП
Поділитись

Новини по темі: