16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В міській лікарні Житомира модернізують відділення і встановили кисневий кріоциліндр. ФОТО

В міській лікарні Житомира модернізують відділення і встановили кисневий кріоциліндр. ФОТО

  • 20 квітня, 2021 14:47
У першій міській лікарні Житомира модернізують приймальне відділення. Капітальний ремонт відбувається в межах державної програми «Велике будівництво» з покращення матеріально-технічної бази та ремонтів опорних закладів охорони здоров’я. 

«В таких закладах мають бути створені комфортні умови для пацієнтів та забезпечена доступність до всіх медичних послуг. З бюджету громади на реконструкцію спрямовано близько 2 млн грн», – інформує міська рада.

В оновленому відділенні встановлять дороговартісне медичне обладнання – 64-зрізовий комп’ютерний томограф, який медичний заклад вже отримав від держави.

Також в лікарні встановили ще один кріоциліндр. Як розповів в соцмережі мер Житомира, кріоциліндр без дозаправки забезпечує потребу закладу в кисні на 2 доби.
 

«За місяць змонтували магістралі між корпусами: кисень подається централізовано до пацієнта. Це зручніше та вдвічі економніше для бюджету, аніж переносити його в балонах. В лікарні таких 8 резервуарів, кожен розрахований на більш як 2 тони рідкого кисню. Поки цього достатньо, але плануємо збільшити об’єми», – зазначив Сергій Сухомлин.













 

Фото зі сторінки міського голови в соцмережі
Поділитись

Новини по темі: