20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирського депутата за порушення законів позбавили свідоцтва нотаріуса: прокуратура відкрила справу

Житомирського депутата за порушення законів позбавили свідоцтва нотаріуса: прокуратура відкрила справу

  • 16 квітня, 2021 11:31
Житомирського нотаріуса за порушення законів позбавлено права займатися діяльністю. Прокуратура розпочала кримінальне провадження. Про це повідомила пресслужба відомства.

"Житомирською окружною прокуратурою, за результатами моніторингу з відкритих джерел державних установ та інтернет-видань, 14.04.2021 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо зловживання нотаріусом своїми повноваженнями при вчиненні нотаріальних дій, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, державним інтересам та інтересам фізичних осіб, за ч. 1 ст. 365-2 КК України", – йдеться у повідомленні.

Установлено, що Міністерством юстиції України анульовано свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу.
 

"Підставою для цього стали неодноразові порушення нотаріусом законів під час вчинення нотаріальних дій, що завдало шкоди інтересам держави, юридичним та фізичним особам. Матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування скеровано до Житомирського районного управління поліції", – додали в прокуратурі.


Як повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на очільника департаменту нотаріату та державної реєстрації Дмитра Кирилюка, Вища кваліфікаційна комісія нотаріату (ВККН) позбавила свідотства приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Олега Горая.

Зазначається, що Горай був позбавлений свідоцтва в лютому цього року і зараз судиться з цього приводу з Мін'юстом.
 

"Горай Олег Станіславович, приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу. За даними Дмитра Кирилюка, Горай вчинив понад 115 тис. виконавчих написів минулого року. Виконавчий напис – це розпорядження нотаріуса про примусове стягнення з боржника на користь кредитора грошей або передачі чи повернення майна кредитору, здійснене на документах, які підтверджують зобов’язання боржника. За даними "Наших грошей", які ми зібрали в ось цю ексель-таблицю, майже 1 тис. виконавчих написів Горая оскаржується в судах. В багатьох випадках Горай посвідчував виконавчі написи на кредитних договорах, що заборонено законом, а також посвідчував написи на договорах, оформлених по крадених документах або щодо людей, які взагалі не брали кредитів, про що "Наші гроші" детальніше опишуть в окремому тексті найближчим часом. Горай уже почав судитися з Міністерством юстиції. Утім, з реєстру нотаріусів Горая уже прибрали, доступу до реєстрів речових прав та юросіб він не має", - пише видання.


Нагадаємо, Олег Горай був депутатом Житомирської міської ради (2010-2015 рр.) від ВО "Батьківщина". Пів року був керівником територіального управління юстиції у Житомирській області. На місцевих виборах 2020 року Олег Горай був обраний депутатом Житомирської міської ради від партії "Європейська Солідарність".

Поділитись

Новини по темі: