25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Підприємство має сплатити 1,2 млн грн за забруднення повітря в Житомирській області – екологи

Підприємство має сплатити 1,2 млн грн за забруднення повітря в Житомирській області – екологи

  • 13 квітня, 2021 13:33
У Житомирській області приватне підприємство здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферу. Про це під час перевірки виявили фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу. Тепер підприємство має покрити понад 1,2 млн грн збитків.
 

"В кінці 2020 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря Приватного підприємства "СПОРТИВНИЙ КЛУБ "ЮКА", що на Житомирщині. Перевіркою встановлено, що підприємством здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними організованими джерелами викидів за відсутності дозволу ... Керуючись відповідною "Методикою" Інспекцією проведено розрахунок шкоди завданої порушенням законодавства про охорону атмосферного повітря, розмір якої склав 1 млн 264 тис. 463 грн", – інформує екологічна інспекція.


За інформацією екологів, приватне підприємство вже усунуло порушення і отримало дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

З метою добровільного відшкодування завданої шкоди на адресу підприємства направлено претензію. В разі відмови приватним підприємством від добровільної сплати заподіяних державі збитків, Державна екологічна інспекція Поліського округу звернеться до органів прокуратури.

За даними ресурсу YouControl, ПП "Спортивний клуб "Юка" зареєстроване у місті Києві, однак має об'єкт нерухомості, в Житомирі на вулиці Комерційній, 4. Також на Житомирщині є ділянка, що належить підприємству. Основний вид діяльності – загальна медична практика. Серед інших видів діяльності – будування прогулянкових і спортивних човнів; виробництво спортивних товарів; покрівельні роботи; будівництво житлових і нежитлових будівель; лісопильне та стругальне виробництво.
Поділитись

Новини по темі: