18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У житомирському аеропорту хочуть розмістити ще одну експозицію музею космонавтики

У житомирському аеропорту хочуть розмістити ще одну експозицію музею космонавтики

  • 13 квітня, 2021 8:55
У Житомирі за гроші меценатів на території аеропорту планують побудувати ще одне приміщення Національного музею космонавтики імені С.П. Корольова. 

Про це 12 квітня під час урочистостей, присвячених шістдесятиріччю першого польоту людини в космос, розповів голова ОДА Віталій Бунечко, передає "Суспільне".
 

"Маю надію, що побудуємо злітно-посадкову смугу, новий аеропорт, – розповів Віталій Бунечко. – І ще одна експозиція музею буде виставлена в аеропорту Житомира".


Нині Національний музей космонавтики імені С. П. Корольова має два приміщення. У першому – зібрана колекція зразків космічної техніки, спорядження космонавтів та фотографії. А навпроти розміщується меморіальний будинок-музей Сергія Корольова. В обох приміщеннях не вистачає площ для інтерактивних експонатів. Водночас, за словами директора музею, у філії, яку планують збудувати, потрібно зберегти загальну концепцію закладу.
 

"Приміщення має бути таким, аби воно не повторювало вже існуючі музеї, а демонструвало нашу концепцію, адже ми не зовсім технічний музей, ми – світоглядний музей, – зазначила Ірина Дячук. – Ми розповідаємо не про історію, а про майбутнє. Це і маємо відтворити".

 

За словами Ірини Дячук, до обговорення щодо розміщення нового приміщення музею, окрім музейників, повинні долучатися архітектори, житомиряни.
 

"Я вважаю, що їх думку треба питати. Мені завжди шкода будівлі кінотеатру "Космос", який знаходиться в районі, що є історично космічним. Навіть вулиці там називаються космічними іменами. Я б розглядала і таку можливість", – зазначила керівник музею.


Аби будівництво розпочалося, потрібно визначати джерело фінансування, провести конкурс на ескізний проєкт та розробити проєктно-кошторисну документацію. Терміни проведення цих робіт наразі не визначені.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Житомирський музей космонавтики ім. С. П. Корольова отримав статус національного.
Поділитись

Новини по темі: